Köp- och leveransvillkor

LEVERANSVILLKOR:

Leveranser sker endast inom Sverige med Schenker Parcel till beställarens närmsta utlämningsställe. Vi beräknar vår leveranstid till 2-4 vardagar beroende på geografiskt läge och lagerstatus, längre leveranstider kan förekomma under perioder med hög belastning eller förseningar från t.ex. tillverkare.

Paketet väntar på dig hos ditt ombud i 9 dagar. Om du ej hämtar ditt paket inom tidsramen går det i retur till Femtorp och vi tar ut en avgift på 120 kr för att åter skicka paketet till mottagaren. Femtorp tar inget ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar som beror på fraktföretaget.

FRAKTVILLKOR:

Beställningen skickas fraktfritt inom Sverige då ordervärdet överstiger 400 kr. Vid beställningar med ordervärde understigande 400 kr tillkommer det en fraktkostnad på 59 kr inom Sverige. 

Det går också bra att hämta din beställning på vårt lager, tidigast nästkommande helgfria vardag mellan 09.00-15.00 (lunchstängt 12-12.30). Adressen är Travbanegatan 3, 213 77 Malmö. Du måste ange Order ID vid hämtning. Order ID finns på din orderbekräftelse som du mottar via mail efter genomförd betalning. Senast 2021-12-10 måste du ha hämtat din order hos oss.

TRANSPORTSKADAT GODS:

Synlig skada på emballage eller varor vid avhämtningen, skall genast skriftligen reklameras till ombudet samt informeras Femtorp som också lämnar vidare instruktioner i ärendet. 

REKLAMATIONSRÄTT:

För att reklamera felaktig eller defekt vara ber vi dig kontakta Femtorp omgående. Vi ger dig då instruktioner som är lämpligast för det aktuella fallet. OBS skicka inte tillbaka några varor utan Femtorps godkännande.

Vi reklamation skall beställaren kontakta Femtorp via epost lagerfors@femtorp.se eller via vår kundtjänst 040-94 90 00 och uppge orderid. samt orsak till reklamationen. 

BYTE OCH ÅNGERRÄTT:

Vi följer de lagar och föreskrifter som finns på området. Enligt Distans- och hemförsäljningslagen gäller inte byte och ångerrätt på så kallade färskvaror som bl. a konfektyr. (Distans- och hemförsäljningslag (2005:59) 4 § Bestämmelserna om ångerrätt i 9-16 §§ gäller inte distansavtal om en vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal. http://www.konsumentverket.se/vara-omraden/tele-tv-och-internet/handla-pa-internet/efter-kop/angerratt/

GARANTI OCH HÅLLBARHET:

Samtliga garantier på produkterna lämnas av våra leverantörer och tillverkare. Hållbarheten varierar på de olika varorna, vårt mål är att leverera produkter med så lång och godtagbar hållbarhet som möjligt. Då shopen är en lagerförsäljning kan kortare datum på våra produkter förekomma, i de fallen finns det information under produkten om detta.

PRISER OCH BETALNING:

Alla priser är i svenska kronor och inklusive moms. 

Betalning sker via Swish i förskott, eller via Klarna. Efter mottagen betalning packas varorna och distribueras enligt ovan (Frakt - och leveransvillkor).

KLARNA

Efter identifiering och riskbedömning visar Klarna de betalningsalternativ som kan erbjudas dig. Vilket betalningsalternativ du än väljer så är Klarna den som hanterar betalningstransaktionen medan själva köpet av varan eller tjänsten görs direkt av butiken. Produkt- eller tjänstespecifika frågor ska därför riktas direkt till butiken. Aktuella betalningsalternativ som för närvarande kan komma att erbjudas genom Klarna är faktura, kontokredit, kortbetalning eller direktbetalning via bank.

KUND /PERSONUPPGIFTER:

För att handla hos oss måste du ange uppgifter i samtliga fält som är obligatoriska vid kundregistreringen. Om vi inte har din e-mailadress kan vi inte skicka någon orderbekräftelse och vi kan inte meddela dig om kända leveransförseningar eller om någon del av din beställning ej kan levereras.

De personuppgifter du lämnar till oss används för orderhantering, fakturering, information, marknadsföring och annat som syftar till att vår tjänst ska fungera så bra som möjligt. Uppgifterna förs inte vidare till någon tredje part. Femtorp AB har tillgång till ovanstående uppgifter och lämnar inte ut några uppgifter utan ditt godkännande. 

RESERVATIONER:

Femtorp reserverar sig för eventuella tryckfel samt slutförsäljning av vissa varor.

FORCE MAJEUR:

Händelse såsom utanför Femtorps kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att Femtorp befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

FÖRETAGSINFORMATION:

Femtorp AB

Travbanegatan 3

213 77 Malmö

Organisationsnummer: 556604-9622

Kundtjänst telefon: 040-94 90 00

E-post: lagerfors@femtorp.se

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen